Ruta Sana: conèixer Xàtiva a través d’itineraris saludables

La Ruta Sana de Xàtiva arriba enguany a la desena edició. Una oportunitat magnífica per conèixer el patrimoni de la ciutat a través d’itineraris dissenyats per professionals amb finalitats terapèutiques. La Ruta Sana manté enguany quatre dies d’itineraris guiats per un monitor que guia als participants en els seus exercicis. Seran els dimarts, dimecres, dijous i divendres, amb dos jornades dedicades a itineraris cardiosaludables i pneumosaludables i dos a rutes preventives.

La Ruta Sana començarà el dissabte 3 de febrer i finalitzarà el 31 de desembre, tot i que es farà una parada durant els mesos de més calor. Per tant, els dies festius i durant juliol i agost el servei no estarà disponible.

El dissabte 3 de febrer les 10 del matí es donarà el tret de sortida de la iniciativa amb una ruta especial. En finalitzar el recorregut els participants que ho desitgen podran omplir la fitxa d’inscripció a l’edició 2018 de la Ruta Sana, al punt que hi haurà col·locat a la pista de patinatge entre l’Institut Simarro i el pont Beata Inés. Els primers cinquanta inscrits seran obsequiats amb un bastó excursionista.

Les rutes, dissenyades a partir de l’assessorament de metges internistes, cardiòlegs i pneumòlegs de l’Hospital Lluís Alcanyís, tenen tres modalitats. Es troben explicades al detall, amb els dies, lloc d’eixida i nivell de dificultat, en aquest document.

Ruta pneumosaludable

1) Passeig del Ferrocarril

Ruta cardiosaludable

2) Pla de la Mesquita

Rutes preventives

3) Muralles de Llevant
4) Calvari Alt
5) Castell I
6) Castell II