Viu la ciutat

Xàtiva mira al futur amb dinamisme

Viu la ciutat

Xàtiva mira al futur amb dinamisme

Xàtiva no és sols història. Des del respecte i el compromís amb el seu passat, és un nucli de dinamisme i innovació que sap projectar-se cap al futur. En qualsevol moment de l’any visitar-la és trobar-se en un espai amb una rica oferta cultural, comercial i de lleure.

La ciutat constitueix un enclavament comercial i de serveis, focus permanent d’atracció. A més, compta amb una variada i regular oferta cultural. La programació del Gran Teatre, o festivals com les Nits al Castell, ho posen de manifest. Són plaers ineludibles passejar per l’Albereda, centre de la vida social, o gaudir de la suggeridora vida nocturna.

Ciutat comercial

Xàtiva és hereva d’una llarga tradició comercial que ha sabut cuidar i adaptar als temps. Comerç amb sabor, com el que representa el mercat dels dimarts i divendres a la plaça del Mercat. Un teixit comercial dinàmic i diversificat de 700 botigues en tota la ciutat que té en el nucli històric, l’Albereda i carrers adjacents les seues zones més singulars. Oferta comercial en un entorn únic.

La tradicional Fira d’Agost és l’esdeveniment comercial per excel·lència, però el calendari ofereix altres cites periòdiques que accentuen l’atractiu de Xàtiva com a lloc de compres i d’oci. És el cas de la Fira Outlet de tardor, camí ja de la 20a edició, un autèntic dinamitzador i animador de l’Albereda. O l’atractiu Mercat Medieval, que ocupa el centre històric coincidint amb les festes de Nadal.

El Gran Teatre

El Gran Teatre Auditori, ubicat a l’Albereda, és l’eix de la programació cultural. Concebut com un espai modern i multidisciplinari, amb una capacitat de 800 espectadors, la sala compta amb una interessant i diversificada oferta de teatre, òpera, dansa, música i projeccions. L’edifici, a més, té la funció de ser un centre cultural permanent que acull les dues societats musicals de la ciutat.

Les nits de Xàtiva

Xàtiva és una ciutat per assaborir també de nit. Per passejar pel centre històric, amb el Castell il·luminat com a teló de fons, per gaudir de l’oferta gastronòmica nocturna o dels locals d’oci.

Un recorregut pels restaurants i cafeteries de l’Albereda i les seues terrasses és una bona opció per començar. Però també paga la pena acostar-se a la plaça del Mercat, parcialment porticada i amb unes vistes a la il·luminada Col·legiata. Espais amb encant, ideals per sopar i prendre una copa.

Nits al Castell

Durant el mes de juliol té lloc un clàssic dels festivals de música valencians, el Nits al Castell. Celebrat ininterrompudament des de 1998, des de llavors combina propostes de música, teatre i dansa, sempre amb el segell de la qualitat. Música sota les estreles en un marc únic, un còctel que ha atret des del començament milers de visitants. Nits al Castell és hui una cita ineludible de l’estiu.

Albereda de Jaume I

L’Albereda és l’artèria principal on palpita la vida social xativina. Protegida per l’ombra d’esplèndids plataners, alguns dels quals centenaris, recorre la traça de l’antiga muralla exterior de la qual a penes queden restes.

Tot passa per l’Albereda, allí tenen lloc les més destacades celebracions i esdeveniments. És l’escenari principal de la Fira d’Agost, del Betlem monumental que anualment atrau milers de visitants, de trofeus esportius i fires comercials. Un passeig imprescindible per a prendre-li el pols a Xàtiva.