L'entrellat del color

Exposició antològica de l’obra de Rafael Armengol
Del 02/12 al 30/04

Amb la gran exposició antològica de l’obra de Rafael Armengol, continuem enriquint la línia de treball encetada en 2015, caracteritzada per la presència a la ciutat de magnes mostres dels millors artistes valencians. D’aquesta manera, la ciutadania pot aprofitar l’oportunitat d’acostar-se a l’obra d’Armengol, per a apreciar-la de primera mà i per a conèixer, amb major profunditat, la plasticitat del seu art.

Poder gaudir de l’obra d’Armengol a Xàtiva és un reclam potentíssim i una ocasió magnífica per a posar en valor el nostre ric patrimoni històric novament. Una nova gran exposició que se suma a la d’altres figures de l’art valencià i que passarà a la història de la cultura de la nostra ciutat.

Roger Cerdà i Boluda
Alcalde de Xàtiva

L’obra de Rafael Armengol ha pogut contemplar-se en nombrosos museus i sales d’exposicions, i en aquesta ocasió, la mostra és una visita itinerant entre els espais culturals de l’exconvent de Sant Domènec, el Museu de l’Almodí i Casa de l’Ensenyança, i el Palau de l’Ardiaca.

Una nova mostra d’art que conjuga art i història, conceptes aparentment difícils de relacionar, que dona lloc a una harmonia perfecta entre l’artista i la ciutat. Una cita ineludible per als amants de l’art, de la història i de Xàtiva.

Raquel Caballero Pastor
Regidora de Cultura

Rafael Armengol va nàixer a Benimodo l’any 1940. Per tant, acaba de complir vuitanta anys. A hores d’ara treballa en una nova sèrie basada en el sant Sebastià de Josep de Ribera, àlies Lo Spagnoletto.

Si fa no fa, Rafael Armengol porta més de seixanta anys pintant, en una carrera no sols prolífica sinó alhora sorprenentment innovadora. Pionera no sols des del punt de vista plàstic, sinó des de l’anàlisi del color i la seua modulació en la pintura. Una investigació sobre la qual ha construït les innumerables variacions per tal d’arborar un recorregut propi i presentar un segell artístic. El que es diu un Armengol.

Martí Domínguez
Comissari de l’exposició

VISITES GUIADES

📅 Diumenges i festius.

⌚ 11 h  (Durada aproximada: 2 hores).

📍 Oficina de Turisme (Av. de Selgas, 2)

Preu: 2 euros.

MARÇ
Diumenge 27 (en castellà)

ABRIL
Diumenge 3 (en castellà)
Diumenge 10 (en valencià)
Dijous 14 (en castellà)
Divendres 15 (en valencià)
Diumenge 24 (en castellà)

MAIG
Diumenge 1 (en valencià)

ESPAIS EXPOSITIUS I HORARIS

Museu de Belles Arts
Plaça Arquebisbe Mayoral, 2
De dilluns a dissabte: 10 – 14 h / 16 – 19 h
Diumenge i festius: 10 – 14 h

Sant Domènec
Carrer Sant Domènec, 7
De dimecres a dissabte: 10 – 14 h / 16 – 19 h
Diumenge i festius: 10 – 14 h

TANCAT ELS DIES 19, 20, 21, 26, 27 I 28 D’ABRIL

Palau de l’Ardiaca
Carrer de l’Ardiaca, 4
De dimecres a dissabte: 10 – 14 h / 16 – 19 h
Diumenge i festius: 10 – 14 h

TANCAT ELS DIES 19, 20, 21, 26, 27 I 28 D’ABRIL

Museu de l’Almodí
Carrer de la Corretgeria, 46
De dilluns a dissabte: 10 – 14 h / 16 – 19 h
Diumenge i festius: 10 – 14 h