Diumenges de maig a la plaça del Mercat de Xàtiva

Els diumenges del mes de maig xativins i visitants tenen una cita ineludible a la plaça del Mercat de Xàtiva. Allí tindrà lloc la segona edició de Quedem al Mercat, tot un seguit d’activitats culturals i lúdiques impulsades pel col·lectiu Gent del Mercat. Després de la inauguració en la commemoració del 25 d’Abril, el programa continua el diumenge 6 de maig. Des de les 11.00 la plaça serà plena d’activitats, amb música, danses de diverses cultures, jocs tradicionals, etc. El 13 de maig és el torn de l’alimentació més saludable amb el Mercat de la Terra, que presenta productes ecològics i de proximitat de l’horta de Xàtiva i de tota la comarca.

El 20 de maig hi haurà una apassionant gimcana cultural pels carrers de la ciutat antiga; a les 11.30, a la mateixa plaça, caldrà estar puntuals en la formació d’equips i la recollida de dorsals. Es tracta d’una activitat dirigida a difondre el patrimoni de Xàtiva entre els més menuts. El 27 de maig també es dedica especialment al públic infantil i juvenil, amb rocòdrom inflable, tallers i jocs.

Gent del Mercat és una associació de comerciants al voltant de la plaça del Mercat de Xàtiva, que organitza periòdicament activitats amb l’objectiu de dinamitzar el comerç local.