El 2 de desembre, Xàtiva reobri els espais municipals i reprèn l’activitat turística i cultural

Amb l’obertura al públic dels espais es recupera l’oferta cultural i turística de la ciutat, amb algunes restriccions preventives.

ESPAIS I EQUIPAMENTS QUE REOBRIN PORTES

A partir de demà, s’estableix la reobertura dels espais culturals i turístics següents, entre d’altres:

Casa de la Cultura, Espai Cultural Sant Domènec, Oficina de Turisme, Espai Borja, museus municipals (Almodí, Belles Arts, Corpus i Faller) i el Gran Teatre de Xàtiva.

Els espais recuperen els seus horaris habituals d’atenció al públic, amb certes limitacions d’aforament i que són:

  • Museus, el Castell, la Casa de Cultura, les sales d’exposicions i altres equipaments: Accessible al públic per a les seves visites individuals, familiars o en grup de fins a sis persones, sempre que no se superi el 50% de l’aforament homologat.
  • En espais més grans, com el Gran Teatre, el Saló noble de la Casa de Cultura o l’auditori de Sant Agustí: Un terç de l’aforament amb el públic assegut.

EXPOSICIÓ ALFARO

Una de les activitats que torna amb força és la gran mostra d’obres de l’escultor Andreu Alfaro. Són 17 peces, de gran i mitjà format, instal·lades en tres espais d’interès històric i turístic de la ciutat:

Plaça de la Seu i antic Hospital, Sant Domènec i el museu de l’Almodí.

EL CASTELL

Quant al Castell, que no va veure limitada la seua activitat, continua amb els horaris habituals.

De cara al pròxim pont festiu de la Puríssima, s’han establert tres franges diferenciades per a les visites de matí. Concretament, a les 10 h, a les 11.30 h i a les 13h. La tarda té una única franja horària, de 15 a 18 h. Aquesta mesura facilitarà el control i limitació d’aforament, segons la resolució del 2 de novembre de la Generalitat Valenciana.

Durant el pont es reactivarà el servei del Trenet Turístic, amb l’ús obligatori de la mascareta i el manteniment de la distància de seguretat sanitària.

GUIES TURÍSTICS

En relació amb este servei, les activitats es concerten preferentment amb cita prèvia i els grups seran de fins a sis persones.