Xàtiva inaugura el Mercat medieval amb 65 parades d’artesania i comestibles

La Fira tradicional es podrà visitar des d’aquest dimarts fins al dissabte 6 de gener, des de les 11 fins a les 14.30 i de les 17 hores fins a les 22 hores aproximadament

Hui ha tingut lloc la inauguració del tradicional Mercat medieval de Xàtiva, que ocuparà durant els pròxims dies la plaça del Mercat, la plaça de Sant Francesc, el carrer de Pi i el carrer de la Caldereria. El mercat es pot visitar des de hui dimarts 2 de gener fins al pròxim dissabte dia 6, en horari d’11 a 14.30 h i de 17 a 22 hores aproximadament.

El Mercat Medieval d’aquest 2024 comptarà amb un total de 65 parades, de les quals 8 són d’alimentació i la resta de producte artesanal. Enguany també hi ha dues cantines i un forn de pa que atorgaran al conjunt un aspecte més tradicional. A més a més, s’ha instal·lat un espai infantil amb jocs de fusta i animació al carrer de la Caldereria.

Per amenitzar les jornades es comptarà amb animació musical als matins i animació infantil a les vesprades. L’empresa organitzadora del mercat i del conjunt d’activitats ha sigut El Palleter.

«El Mercat medieval és una cita ja tradicional a Nadal a Xàtiva, amb llocs d’artesania i gastronomia, jocs infantils i ambientació musical», ha explicat la regidora de cultura festiva, María Beltrán, i ha afegit: «Convide a tota la població, de Xàtiva i de la comarca, a visitar-lo i poder gaudir amb nosaltres del Nadal a Xàtiva».

Per la seua banda, la primera Tinenta d’alcalde, Amor Amorós, ha indicat: «Crec que hem sigut capaços de complir les expectatives tant dels més majors com dels més menuts, i acabar el Nadal amb aquesta Fira tradicional és també un gran esdeveniment per allò que comporta i per l’espai on es troba».