Xàtiva entra de ple en la Setmana Santa

Xàtiva entra de ple en els actes de la Setmana Santa, una vegada superada la Setmana Fallera. Una celebració d’evident interès per als visitants, que enguany estrena la declaració com a Festa d’Interès Turístic Provincial. Un títol que atorga l’Agència Valenciana de Turisme, que reconeix la singularitat i valors cultural i patrimonials de la Setmana Santa xativina i premia l’esforç i dedicació de les confraries de la ciutat.

El programa d’actes complet, que compta amb processons de les diferents confraries tots els dies de la Setmana, es pot consultar a la web de la Germandat. El Dimecres Sant a la mitjanit, enfront de l’església de Sant Francesc, hi haurà una de les processons més conegudes: la de les Cortesies o l’Encontre. El Divendres Sant, a les 18.30, totes les confraries de Xàtiva participaran en la solemne Processó General del Sant Soterrar, des de la Col·legiata Basílica de Santa Maria.

Com és habitual la fotografia tindrà un paper destacat en la Setmana Santa xativina. La Germandat convoca el 15è Saló de Fotografia, concurs fotogràfic amb premis pels guanyadors. A més, fins el 16 d’abril, es podrà visitar a la Casa de Cultura una exposició de fotografies centrada en la història de la confraria El Cachorro Setabense, que enguany compleix 50 anys.