Xàtiva a la Fresca: la cultura pren el carrer durant el mes de juliol

Arriba el mes de juliol i amb ell Xàtiva a la Fresca, una iniciativa en què el cinema i la música prenen els carrers i places de la ciutat. Xàtiva a la Fresca celebra enguany la quarta edició i ha anat ampliant progressivament la seua proposta, de manera que cada vegada desperta major interès entre ciutadans i visitants.

Els actes són gratuïts fins a completar l’aforament, comencen en tots els casos a les 22.30 i tenen lloc en diferents espais de Xàtiva. Vet ací el programa complet:

  • Divendres 6 de juliol, pati del col·legi Martínez Bellver. Concert de la Jove Orquestra de la Primitiva, que interpretarà Una nit amb Mozart sota la direcció de José Martínez Colomina.
  • Divendres 13 de juliol, plaça de Sant Pere. La comèdia Un don excepcional encetarà el cicle de cinema a la fresca.
  • Dissabte 14 de juliol, doble cita. A les 20.00, a la plaça de Sant Pere, concert amb la Xarançaina de Castelló i la Socarrà de Xàtiva, en el que serà un intercanvi entre colles de xirimiters i tabals. A l’hora habitual del cicle, a Annahuir, la Banda Simfònica de la Societat Musical la Nova oferirà el concert Un passeig per la tradició.
  • Divendres 20 de juliol, carrer Menor Cuesta Collar. L’Orquestra de la Societat Musical la Nova tanca el cicle de concerts, amb Aires llatins.
  • Divendres 27 de juliol, plaça del Raval. Señor dame paciencia, comèdia espanyola familiar.

El cicle Xàtiva a la Fresca ja va començar el darrer dia de juny, amb un concert de la Societat Musical la Primitiva Setabense, titulat La vella ràdio. El cartell d’aquesta edició és un homenatge al popular Rosendo, que en els anys 60 del segle passat començà una nova era comercial al centre històric de Xàtiva amb un lloc ambulant de gelats per tal de refrescar als veïns i veïnes.