Un Firall amb denominació d’origen

Una nova edició del Firall 2019 es celebrarà del 5 al 9 de març en l’Albereda de Xàtiva. La mostra de l’all tendre té enguany un caràcter especial perquè aquest any la Conselleria d’agricultura ha reconegut la certificació de qualitat per als alls tendres de Xàtiva.

L’hostaleria de la ciutat tindrà el seu protagonisme dins de la programació que emmarca la FirAll 2019. Fins a 14 restaurants de Xàtiva oferiran menús especials on el protagonista serà l’all tendre.

Cap destacar el II Concurs de Fotografia FirAll 2019 L’all tendre de la terra al plat organitzat per l’associació de fotògrafs aficionats de Xàtiva, AFSA amb importants premis en metàl·lic.

Firall 2019 serà una edició plagada d’actes que tindrà el seu dia gran el diumenge 9 de març con actuacions en directe, degustacions i demostracions culinàries, tast de vins, concursos etc. El programa complet es pot consultar en la web de Firall 2019.

El cultiu de l’all tendre ocupa aproximadament 1.800 fanecades de l’horta xativina i aporta diàriament entre 25.000 i 50.000 alls tendres a MercaXàtiva, des d’on es distribueixen a botigues, restaurants, establiments i a altres grans mercats nacionals com això de València, Barcelona o Madrid.