El Gran Teatre acosta el teatre clàssic als estudiants

9,10 i 11 de Febrer

El Gran Teatre de Xàtiva serà l’escenari, els dies 9, 10, i 11 de febrer, de la Campaña de Teatro Clásico per a estudiants. Es tracta d’una iniciativa de Corrales de Comedia Teatro, companyia d’Almagro especialitzada en teatre clàssic del Segle d’Or espanyol, dirigida a estudiants de centres de primària i secundària de la província de València. L’objectiu és acostar als estudiants la tradició teatral del Segle d’Or i posar al seu abast el conjunt històric i artístic que representa la capital de la Costera.

Durant els tres dies de campanya es representaran diferents funcions. Algunes seran entremesos, teatre breu, com a mostra d’un dels gèneres més populars del teatre clàssic. Es combinaran amb la Celestina, de Fernando de Rojas, una de les principals obres de les lletres castellanes. A més de les representacions, els estudiants assisteixen a un col·loqui introductori i a una trobada posterior amb els actors. La Campaña se realitza amb una rèplica de l’escenari del Corral de Comedias de Almagro. És un dels espais del Festival de Teatre Clàssic de la localitat manxega, on la companyia manté una programació estable des de 1994.

Els centres educatius poden, a més, participar en activitats complementàries. Per exemple un taller de teatre dirigit als alumnes, o diferents recorreguts culturals per la ciutat. La Campaña de Teatro Clásico per a estudiants es du a termes des de 1995 en diferents llocs i des de llavors han participat més de 350.000 estudiants i professors.