Programació de la Fira d’Agost de Xàtiva 2021

La música en valencià correrà a càrrec de La Fúmiga, Oques Grasses, Maluks i Xavi Sarrià i també hi haurà diferents exposicions

L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat aquest dijous la programació de la Fira d’Agost 2021. Arran de la situació sanitària, ofereix una variada oferta cultural amb control d’aforament. La programació té en compte tots els sectors de l’art, amb una àmplia oferta d’activitats que inclou concerts, teatre, monòlegs i inclús activitats per a persones amb problemes auditius.

Les 38 cites s’han programat en tres espais escènics principals: l’Estadi de la Murta (on s’oferiran 7 actuacions), els jardins del Palasiet (amb cinc activitats) i el pati del col·legi Martínez Bellver (que albergarà sis cites). A més a més, també hi haurà cinc esdeveniments esportius, dos concerts de les bandes de música de Xàtiva i set castells de focs artificials.

Estadi de la Murta

L’estadi de la Murta, escenari habitual durant la Fira, serà l’espai on tindran lloc els sis concerts i actuacions principals, amb capacitat per a 2.000 persones amb les corresponents distàncies i mesures de seguretat pertinents. El dissabte 14 d’agost tindrà lloc el parlament institucional amb posterior espectacle aeri anomenat «Strada», de la companyia Sylphes, mentre que per a la cloenda actuarà l’artista Coque Malla. Aquestes dues cites seran gratuïtes i començaran a les 22 hores.

Pel que fa a la resta de concerts, el dia 15 actuarà a la Murta Miguel Ríos junt amb The Black Betty Trio, mentre que el dia 16 serà el torn de Xoel López junt amb Los Zigarros. El dimarts 17 tindrà lloc el concert de Amaral i el dia 19 actuarà la jove artista Lola Índigo. Tots aquests concerts s’iniciaran a les 21 hores i tindran un preu de 10 euros. A més a més, també hi haurà una Nit Jove, programada per al dimecres 18 a les 21 hores, i amb preu de 5 euros, en la qual actuaran els grups valencians La Fúmiga i Maluks i el grup català Oques Grasses. Cal indicar també que cada nit, des del dissabte 14 i fins el divendres 20, una vegada finalitzen les actuacions del camp Murta, es dispararà un castell de focs artificials.

Jardí del Palasiet

Altre dels espais escènics serà el jardí del Palasiet, amb aforament per a un màxim de 500 persones. Allí tindrà lloc una programació teatral variada, on també participaran grups i associacions locals. Així el diumenge 15 es podrà gaudir de la comèdia dramàtica «Lo nunca visto» de la companyia teatral La Estampida, mentre que el dilluns 16 serà el torn dels grups xativins «Los chicos del Swing» i «ACDX». El dia 17 està previst l’actuació de la comèdia musical «The primitals» i el dia 18 serà el torn de la nit de sainet a càrrec de la falla Raval i dels monòlegs interpretats per Dario Mares, Dani Mares, Marcos Chàfer, Diego el notario i David Domínguez. Per últim, el dijous 19 s’ha programat el concert de Xavi Sarrià «No s’apaguen les estrelles» amb la col·laboració dels cantants d’albaes de Xàtiva. Aquestes actuacions s’iniciaran totes a les 22 hores i seran gratuïtes.

Pati del col·legi Martínez Bellver

Per últim, el pati del col·legi Martínez Bellver albergarà les cites infantils i juvenils així com també la novetat d’una nit de teatre clown programada per al diumenge 15 d’agost a les 22 hores. El dia 16 a les 19:30 hi haurà teatre infantil i familiar amb «El carro de las maravillas» de la companyia La Escalera de Tijera», mentre que el dimarts 17 a les 22 hores es realitzarà la nit de música juvenil amb una «TikTok party». Els dies 18 i 19 a les 19:30 hores es realitzaran altres dos espectacles teatrals familiars: «Cataplum» de la companyia Ameba Teatre» i «Fili Busters» de la companyia Mortelo & Manzani.

Entrades

Les entrades per als concerts de pagament es podran adquirir a partir del proper dimecres 21 de juliol, a les 18 hores, a través de les taquilles del Gran Teatre i de la pàgina web www.firaxativa.com, on es podrà consultar també tota la informació de la programació de Fira i es podran reservar les invitacions als esdeveniments gratuïts. D’altra banda, les invitacions de les actuacions gratuïtes es podran recollir a partir del 26 de juliol i fins el 6 d’agost a les taquilles del Gran Teatre, en horari de 18 a 21 hores. A partir del 7 d’agost les invitacions restants es podran adquirir de forma online.

Mesures de seguretat

Hi haurà control d’aforament i de compliment de les mesures de seguretat, amb presa de temperatura a l’entrada, mentre que els espectadors hauran d’estar asseguts i guardant la distància de seguretat que exigisca la normativa. Els menors de 16 anys hauran de presentar una autorització per poder accedir a les actuacions, mentre que els menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats.

Pòrtic festiu

A més a més, el dissabte 31 de juliol a les 20h tindrà lloc el concert «Pòrtic de les nostres festes» a càrrec de la Societat Musical la Primitiva Setabense i el dimecres 4 d’agost a la mateixa hora serà el torn de la Societat Musical La Nova de Xàtiva. Ambdues cites es podran gaudir al Gran Teatre de Xàtiva.

Exposicions

A banda de tota la programació als espais escènics, també s’han programat sis exposicions vinculades a la Fira de Xàtiva, i que es distribuiran a la Casa de Cultura, a diferents sales del museu de Belles Arts, a l’Albereda Jaume I i a l’Avinguda de Selgas.

Junt a l’Ajuntament es podrà visitar una atractiva exposició amb diferents elements del tradicional Trofeu de Velocitat Fira d’Agost, amb la col·laboració del Club Motoruta, mentre que junt al Gran Teatre es podrà veure una mostra retrospectiva dedicada al tir i arrossegament, titulada «Gitanos i payos», amb imatges d’Antoni Marzal.

Pel que fa la Casa de Cultura, des del 15 d’agost i fins al mes de setembre es podran visitar d’una banda l’exposició del 65º saló local de fotografia d’AFSA (sala entresòl) i la mostra de pintors i escultors de Xàtiva organitzat pel grup Vernisa i Pintors a l’aire lliure (sala d’exposicions de la primera planta). A més a més, el dia 15 a les 12 hores es realitzarà el lliurament del premi de pintura Juan Francés Fira d’Agost 2021, que es podrà visitar a la sala de les Columnes.

D’altra banda, des del 3 d’agost i fins el 30 de setembre, es podrà visitar també al museu de Belles Arts – Casa de l’Ensenyança una exposició amb obres del pintor Juan Francés.

Esports

La programació de la Fira d’Agost 2021 també comptarà amb activitat esportiva. D’una banda el Club de Camp Bixquert albergarà de l’1 al 8 d’agost el XLII Torneig de tennis Orysol i un torneig de pàdel 24 hores els dies 13 i 14 d’agost, mentre que al club San Patricio es produirà del 7 al 17 d’agost el XXV Open frontennis Fira d’Agost.

A més a més, el diumenge 15 d’agost a les 9 hores es realitzarà el Trofeu d’Escoles de ciclisme Fira d’Agost a la carretera de Genovés (junt al col·legi Pla de la Mesquita), mentre que el dilluns 16 d’agost a les 9:30 hores s’iniciarà el 32º Trofeu de Ciclisme Fira d’Agost amb les categories Elit i sub-23, prova Nacional Challenge Comunitat Valenciana, amb eixida des de les instal·lacions Gsport (carretera Simat) i meta en l’Avinguda Juan Francés.

PROGRAMA FIRA 2021