PATROCINIO CAMÚS

La Ruta de la Memòria

LOGO BLANCO

PATROCINIO CAMÚS

La Ruta de la Memòria

LOGO BLANCO

Durant una manifestació proamnistia per a les persones preses polítiques celebrada a Xàtiva a l’abril de 1931, Patrocinio Camús va sol·licitar portar la bandera republicana, i així va quedar consagrada com a símbol del republicanisme femení a Xàtiva.

 

La proclamació de la II República a Xàtiva va ser rebuda amb gran expectació. S’organitzà una multitudinària manifestació que recorregué els carrers de volta de la ciutat en un ambient de gran festivitat, encapçalada novament per la ciutadana Patrocinio Camús, que dedicà els seus esforços al llarg de la seua vida a defensar els principis democràtics de la República.

 

Nascuda a Novetlè, en 1907, amb tan sols 24 anys va eixir al carrer per a participar en els actes cívics de proclamació de la República portant una gran bandera republicana. Es va convertir en un símbol, no sols de la República a Xàtiva, sinó d’una nova societat amb nous i reforçats valors de llibertat i igualtat en la qual la figura de la dona guanyarà protagonisme i adquirirà uns drets fins eixe moment inexistents.

INFORMACIÓ

PATROCINIO CAMÚS

Plaça de Sant Jaume