Noves rutes turístiques

Rutes al voltant de la Xàtiva àrab i de l’obra «El collar de la Coloma» protagonitzen les cites turístiques de la tardor.

«La lluna i la coloma» comptarà amb música, poesia i gastronomia; mentre que també se celebraran rutes àrabs durant els mesos de setembre i octubre.

L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat les rutes que tindran lloc durant els mesos de setembre i octubre, al voltant de les celebracions del Dia Mundial del Turisme, i que aquest any se centren en commemorar el mil·lenari de «El collar de la coloma», obra d’Ibn Hazm escrita a la ciutat l’any 1022.

«Aquest any les activitats turístiques estan marcades amb la celebració de l’aniversari del Collar de la Coloma, seguint la línia de les edicions anteriors en les quals sempre intentem posar en valor el nostre patrimoni, dinamitzar els espais culturals i fer turisme de qualitat, sostenible i accessible», ha manifestat la regidora de Turisme Raquel Caballero.

D’una banda s’ha presentat la ruta «La lluna i la coloma», relacionada amb el propi llibre d’Ibn Hazm, que tindrà lloc els divendres 30 de setembre i 7 d’octubre i els dissabtes 1 i 8 d’octubre. Aquesta experiència unirà música, poesia i gastronomia a través de la visita als espais màgics de la Costa del Castell, incloent l’Aljub del Mont Sant, on es podrà gaudir de música en directe a càrrec d’Ahmed Touzani i de Miquel Pérez entre d’altres. A la finalització de la ruta es podran degustar dolços àrabs. L’hora d’eixida d’aquestes rutes serà les 22 hores des de la plaça del Collar de la Coloma, i el preu és de 25 euros per persona.

«És la primera vegada que fem una ruta amb l’aljub del Mont Sant, pel que estem molt agraïts de poder portar-la a terme», ha indicat Caballero, qui també ha explicat que la ruta correrà a càrrec de Rafa Sunyer, amb guio literari d’Antoni Martínez. Hi haurà cinc espais expositius al voltant de la Medina Sateba i de la vida del poeta Ibn Hazm, que seran: la plaça del Collar de la Coloma, la porta de l’Aljama, Mont Sant, la Nevera i la Torre de Sol.

D’altra banda, els diumenges 2, 9, 16 i 23 d’octubre es realitzaran visites guiades al voltant de la ruta àrab, amb les restes arqueològiques de la Medina Sateba, del Palau Islàmic, la visita a l’Almodí i els banys àrabs. El preu és de 3 euros i l’eixida tindrà lloc a les 11 hores. Un dels dies es comptarà, a més, amb intèrpret de signes per tal de poder realitzar una jornada accessible.

La reserva de places per a aquestes rutes (limitades a 40 persones) es podrà fer a través de la web www.xativaturisme.com, a l’oficina de Turisme de Xàtiva o al telèfon 96 227 33 46 a partir del proper 15 de setembre.

A més a més, la regidora de Turisme Raquel Caballero ha anunciat que el Dia del Turisme (27 de setembre) serà una jornada de portes obertes tant al Castell de Xàtiva com als museus de la ciutat, i que està prevista la realització d’una campanya turística a través de les xarxes socials que comptarà amb sortejos i premis.

Notícies – Ajuntament de Xàtiva