Xàtiva presenta la nova senyalística dels camins i les rutes senderistes del terme municipal

S’ha donat a conèixer la nova senyalística que s’ha col·locat als camins i rutes senderistes del terme municipal de Xàtiva, amb la presència de l’alcalde Roger Cerdà, el regidor de Sanitat José Vicente Benavent i membres del Centre Excursionista de Xàtiva.

Els punts on s’han col·locat aquests senyals són el Portet, on s’han habilitat dues, el camí d’accés a la Creueta i Sant Dídac, el Calvari, el camí de Sant Antoni, les Arcadetes i la Cova Negra, a més de la col·locació d’una barana i un escaló a l’eixida de la porta del Socors.

«Aquesta és una primera actuació, amb senyals que indiquen els punts més coneguts i més importants del terme municipal, i el proper any realitzarem una nova actuació per tal d’acabar de senyalitzar tot el municipi», ha indicat el regidor de Sanitat José Vicente Benavent.

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha agraït la col·laboració del Centre Excursionista en la col·locació d’aquesta senyalització «molt més adaptada a la realitat i a l’ús dels excursionistes», i ha manifesta que «Xàtiva és una molt bona destinació per a fer senderisme, i són cada vegada més les persones que vénen a fer diferents excursions a la nostra ciutat. Volem que aquesta activitat es puga desenvolupar en condicions de seguretat i sobretot amb una correcta senyalització per conèixer la ruta i la seua durada».

Els senyals indiquen l’inici i la direcció de les rutes senderistes, i a més també donen informació orientativa sobre la seua durada. «Molta gent que no és de la ciutat preguntava per l’accés a alguna de les rutes, i aquesta actuació era molt necessària. Ara està tot molt millor indicat i amb zones més segures», ha explicat Mili García, membre del Centre Excursionista de Xàtiva.

Més informació sobre la Cova Negra

Segueix la informació municipal al Blog de l’Ajuntament de Xàtiva