Nova senyalística al voltant del nimfeu romà i dels banys i la necròpoli àrabs

Aquest cap de setmana hi ha programades dues rutes per commemorar el Dia Mundial del Turisme

L’Ajuntament de Xàtiva ha aprofitat la celebració al voltant del Dia Mundial del Turisme per col·locar senyalística informativa al voltant d’alguns dels espais històrics de la nostra ciutat referents a la seua etapa romana i àrab. «A Xàtiva hem volgut aprofitar la celebració del Dia Mundial del Turisme d’aquest any per posar en valor el patrimoni ubicat al barri del Raval, concretament les restes arqueològiques que es troben en aquesta zona de la ciutat com són el Nimfeu Romà, i els Banys i la Necròpoli àrabs», ha indicat la regidora de Turisme Raquel Caballero.

Concretament s’han col·locat dues senyals interpretatives a l’entrada dels Banys Àrabs (carrer Argenteria) i al Nimfeu Romà; així com també dues senyals direccionals ubicades al cantó del carrer Argenteria amb Jardins Palasiet i al camí que dóna accés al Portet, just al costat de la Necròpoli.

La regidora de Turisme ha recordat també que aquest cap de setmana hi ha programades dues visites guiades per tal de conèixer aquests espais i la seua història. Dissabte de 10:30 a 12:30h tindrà lloc una visita guiada al voltant de la ruta àrab i romana, amb visita al Nimfeu Romà, els banys i la Necròpoli Àrab; mentre que el diumenge de 1030 a 14h es realitzarà una Ruta de l’Aigua amb visita guiada des de l’Oficina de Turisme passant per la Font dels 25 dolls, camí de Sant Antoni, Arcadetes d’Alboi, Cova Negra i Casa de la Llum. Les places estan ja exhaurides però per a apuntar-se a la llista de reserves es pot contactar a través de l’Oficina de Turisme (96 227 33 46 o oficinaturisme@xativa.es).

A més a més, demà dimecres 27 de setembre, tant el Castell com els museus de l’Almodí i de la Casa de l’Ensenyança tindran l’accés gratuït amb motiu del Dia Mundial del Turisme.