Espai Borja obri al públic

El primer Espai Borja de la comunitat Valenciana obri les seues portes al públic el proper dissabte 9 de febrer i podrà visitar-se de forma gratuïta els dissabtes i diumenges de 10.00 a 14.00 hores.

En el nou Espai Borja el visitant podrà gaudir d’un videomapping projectat sobre els murs de l’antiga capella de l’Hospital Reial. L’espectacle audiovisual permet seguir la petjada d’una de les famílies més poderoses del Renaixement i de la seua vinculació amb la ciutat de Xàtiva. Un recorregut on es donen a conéixer els principals edificis de la ciutat vinculats a la família Borja, i especialment als dos Papes, Alfons de Borja Calixt III i el seu nebot Roderic de Borja Alexandre VI. Per al muntatge s’han barrejat gravats i miniatures de l’època amb imatges actuals de Xàtiva, que inclouen plans aeris filmats amb dron.

L’edifici escollit per a albergar el futur centre d’interpretació de la família Borja és l’Hospital Reial, dels segles XV-XVI, un dels edificis més bells i interessants de la Comunitat Valenciana i on es fusionen l’estil Gòtic i el Renaixentista. Es troba precisament en la plaça Calixt III, davant de la Col·legiata, on va ser batejat Alfons de Borja.

Espai Borja
Plaça Calixt III
Entrada gratuïta.
Obert dissabte i diumenge.
de 10 a 14 hores.

Més informació:
Monuments de la Ruta dels Borja
Territori Borja