Més empreses locals amb el distintiu de Qualitat Turística SICTED

L’Ajuntament de Xàtiva ha albergat aquest dimarts l’acte de lliurament dels distintius del Sistema de Qualitat Turística SICTED a empresaris i entitats de Xàtiva, en el qual han estat presents el Secretari Autonòmic de Turisme Francesc Colomer, l’alcalde Roger Cerdà i la regidora de Turisme Raquel Caballero.

Hi ha un total de 16 empreses que arrepleguen distinció, huit d’elles de nova incorporació en 2021, i també altres onze empreses de 2020 que han arreplegat hui també el diploma degut a que el passat any no es va poder celebrar l’acte.

«Aquest programa ens permet visualitzar el que és una victòria d’equip. Si una ciutat vol ser turística ha de comptar amb les aliances dels subsectors turístics del seu municipi. És un compromís de llarg recorregut però necessari, que ens permet visualitzar què és el món del turisme. Allò públic és important però ho és més encara la complicitat i la participació del sector privat», ha explicat el Secretari Autonòmic de Turisme Francesc Colomer, qui ha afegit que «aquest és un camí de constància que ens vacuna contra l’espontaneïtat i la manca de planificació. Perquè la qualitat no s’improvisa, sinó que s’articula i se certifica. Per això aquestes empreses representen la millor actitud per superar els grans mals del turisme com són la falta de professionalització».

Les empreses i establiments reconeguts aquest any 2021 són Amés Amés Serveis, D’Turisme (Guia Turístic), Hotel i restaurant Montsant, La Heladería del Mercat, la Talaia del Castell, Las Coles Apartments, Love Xàtiva Tours, Mel i Salut, Public Lounge Mercat, Tiaki Viajes, Xococap, Casa de Cáliz, La Moma Apartments, El Túnel Tapas i la Maga Rooms.

D’altra banda, els reconeixements de 2020 són els de la Casa de l’Ensenyança, L’Almodí, Hotel Vernisa, Gómez Rooms, Casa Aldomar, Bienvenidos Rooms, Sirope, Policía Local, Castell de Xàtiva, Tourist Info Xàtiva i El Poblet.

«Mantindre’s al SICTED en època de pandèmia ha sigut un esforç doble, perquè a banda de pensar en la viabilitat del negoci també heu hagut de pensar en mantindre el compromís de qualitat que havíeu assumit amb la ciutat» ha remarcat l’alcalde Roger Cerdà, qui ha exposat que «les expectatives del sector són molt positives i la situació sanitària avança a bon ritme, el que farà que els pròxims mesos i anys siguen de creixement. Des de les administracions públiques anem a apostar per la consecució de projectes europeus que vinguen amb finançament en aquest sector».

Per la seua part, la regidora de Turisme Raquel Caballero ha donat l’enhorabona als nous integrants i els ha agraït «l’esforç en un moment tan difícil i l’aportació del vostre granet d’arena per aconseguir la unió del sector turístic de la ciutat, donant una major visibilitat fora per fer de Xàtiva un destí d’interior potent».

Cal remarcar que els projectes del darrer any en els quals han col·laborat van des de la segona edició de les activitats turístiques i culturals durant la tardor, la Fira Borja (que també tindrà continuïtat aquest any) o el punt d’informació de la Caravana a l’Espanyoleto durant els caps de setmana. En 2020, degut a les restriccions i limitacions a causa de la pandèmia, tan sols es van poder realitzar activitats durant la tardor i vídeos promocionals com ara la sèrie de cinc audiovisuals «Un tast de Museus» o el de promoció d’allotjaments turístics «Somia amb Xàtiva».