La Marxa Senderista Nocturna de Xàtiva arriba a la quarta edició

A la llum, amb la lluna: la Marxa Senderista Nocturna de Xàtiva, que recorre la distància entre el nucli urbà i el paratge de la Cova Negra, arriba a la quarta edició. La popular marxa, organitzada pel Centre Excursionista de Xàtiva en col·laboració amb el Consell Esportiu Municipal, tindrà lloc el dissabte 8 de juliol. L’eixida es farà a les 20.30, des de la porta de l’Ajuntament. Els participants, molt nombrosos en anteriors edicions, aniran fins l’antiga fàbrica de la llum, d’ací el títol d’aquest recorregut no competitiu. Allí hi haurà sopar col·lectiu. La tornada es farà pel camí de Sant Antoni, fins a arribar a la Font dels Vint-i-Cinc Dolls i completar un itinerari circular.

En conjunt, uns 14 quilòmetres de caminada de dificultat mitjana-baixa, sense cap pendent molt pronunciada i apta per participants que no siguen experts muntanyencs. Les inscripcions, obertes als ciutadans de Xàtiva però també de fora, són gratuïtes. Durant el mes de juny, es poden formalitzar a la Casa de la Joventut. Els participants hauran de portar el sopar, que es farà a la Casa de la Llum; tot i que l’organització aportarà les begudes, també es recomana portar-ne.

El Centre Excursionista de Xàtiva, a més d’organitzar la Marxa, programa eixides de natura setmanalment. Els interessats poden contactar a través de la web o adreçar-se al seu local ubicat a l’antiga Botiga Central, al carrer Noguera, els divendres de vesprada.