L’Ajuntament de Xàtiva inverteix 257.000 euros al Castell

S’està procedint a la col·locació de torns d’accés i de la senyalítica intel·ligent per fer la fortalesa totalment accessible, entre altres actuacions.

L’Ajuntament de Xàtiva està realitzant una sèrie d’actuacions al Castell de Xàtiva. En concret, es reformen els banys i el restaurant, i s’estan col·locant torns i senyalística intel·ligent, amb una inversió de 257.000 euros.

OBRES

El consistori invertirà 186.000 euros en reformar els banys situats junt a la porta dels Socors, els banys situats junt al punt de control d’entrada i en la reforma del bar-restaurant, ubicat en el conjunt neogòtic a la part central de la fortalesa.

Aquestes actuacions són imprescindibles per adaptar a la normativa les instal·lacions d’ús públic, atenent les necessitats de les persones amb diversitat física.

La reforma del bar consisteix en la reubicació dels seus elements estructurals, com la barra, per poder habilitar una nova entrada principal amb accés adaptat. A més a més, s’executaran renovacions menors de revestiments i d’elements de la instal·lació.

CONTROLS D’ACCÉS

D’altra banda, també s’està procedint a la instal·lació d’elements fixos i mòbils d’accés a l’interior del Castell per fer la visita, amb una inversió de 34.600 euros.

Aquests torns de control d’accés són mobles compactes de reduïdes dimensions, amb disseny ergonòmic. També disposen d’espais interiors per a la col·locació de lectors de targeta i de control de pas en una o dues direccions.

SENYALÍSTICA INTEL·LIGENT

Per últim, s’està col·locant també la senyalística intel·ligent amb la qual es pretén millorar la indicació de la circulació de les persones durant la seua visita al Castell i que ha suposat una inversió total de 36.300 euros.

Aquesta senyalització tindrà una estètica moderna i integrada, i s’instal·larà també un sistema de balises al llarg de 32 punts del recorregut per la fortificació. Amb això, es permetrà una immediatesa a diferents nivells d’informació relativa al conjunt monumental.

Concretament, la connexió amb aquesta informació es farà a través d’una APP creada expressament, la qual permetrà tenir informació geolocalitzada i completa del castell. Comptarà amb narració en àudio, vídeos, fotografies d’alta resolució i en 360º, imatges històriques, infografies 3D i mapes interactius. S’augmentaran els idiomes (fins i tot llengua de signes) i disposarà d’un sistema integrat de realitat augmentada que superposarà dades, recreacions 3D o curiositats sobre la imatge real captada.