Inauguració del Betlem Monumental i de l’exposició de Playmobil

El Betlem manté la seua estructura però millora la il·luminació, i la mostra de Playmobil comptarà amb 90 m2 simulant l’època medieval

El Nadal s’inicia a Xàtiva aquest dimarts 5 de desembre, amb la posada en marxa de les diferents activitats i atractius que es podran visitar durant aquestes festes. L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i la regidora de Cultura Festival Maria Beltrán han atès aquest matí als mitjans per tal d’explicar totes les novetats i presentar el Betlem Monumental i l’exposició de Playmobil que es podrà veure a Sant Domènec.

«Comença el Nadal a Xàtiva i per primera vegada inaugurem el Betlem abans del pont de la Constitució. Era un dels objectius que teníem clar que volíem aconseguir per tal de potenciar l’atractiu turístic de la nostra ciutat, amb un element tan important en aquestes dates com és el nostre Betlem, ja que aquests dies són aprofitats per viatjar i per conèixer nous llocs i d’aquesta manera Xàtiva s’erigeix com a destí on poder passar aquests dies i iniciar les vacances de Nadal», ha explicat l’alcalde Roger Cerdà, qui ha afegit que «des de l’Ajuntament hem preparat un seguit d’activitats amb molta estima i atenció posada en les festes de Nadal, perquè a tot el que teníem se li sumen altres atractius com l’exposició de Playmobil, el Mercat de Nadal en col·laboració amb Adexa amb 15 paradetes i 2 food-trucks, o el photocall amb el ren Rudolf».

El Betlem Monumental mantindrà l’estructura del passat exercici, amb més de 1.000 metres quadrats, 15 unitats d’arbrat i palmeres, 15 bombes d’aigua, 5 bombes de fum, 6 fonts, 23 figures humanes, 40 recreacions d’animals i unes 20 escenes diferents. La principal novetat d’aquesta edició és la recuperació de l’escena del cementeri i la reparació d’automatismes que no funcionaven, millorant la il·luminació de les escenes i també a l’interior del pou. El circuit per als vianants, de 130 metres, compta amb una nova il·luminació més ben integrada amb l’escenificació del conjunt.

«En temps rècord hem muntat el Betlem Monumental i estem molt satisfets amb el resultat. Aquest any repetim l’estructura dels darrers anys però hem invertit en millorar la il·luminació i els automatismes de l’espai. Es comptarà amb més de 6.000 bombetes de llum i garlandes» ha indicat la regidora Maria Beltrán.

La inauguració del Betlem Monumental tindrà lloc aquesta vesprada, a les 19 hores, coincidint amb l’encesa de llums i la inauguració del Mercat de Nadal que s’ubicarà a la Glorieta José Espejo i que comptarà com a principal atractiu amb un photocall gegant del ren Rudolf. El Betlem es podrà visitar fins al 7 de gener en horari de 10 a 22 hores.

Prèviament, a les 18 hores, s’iniciarà una cercavila des de la Plaça del Mercat i un poc abans, a les 17 hores, està prevista l’obertura de la gran exposició de Playmobil que s’ubica a l’espai cultural de Sant Domènec. Es tracta d’una mostra formada per un únic diorama de més de 90 m2 que representa l’època medieval i que compta amb milers de peces de Playmobil.

Aquesta exposició està impulsada per un grup de col·leccionistes de València, Alacant, Almeria, Madrid i Salamanca, amants del modelisme i de la història d’aquest joguet, el que fa que compten amb una de les majors col·leccions mundials. Moltes de les peces que es podran veure a Sant Domènec es troben ja descatalogades i han estat adquirides en subhastes arreu de tot el món.

Es podrà trobar una ciutat amurallada, boscs, el mercat de la ciutat amb els seus respectius oficis, tavernes, palaus, castells i un llarg etc. La mostra es podrà visitar des de hui fins al dia 10 de gener, de dilluns a diumenge, de 10 a 14 i de 17 a 20 hores. Els dies 24 i 31 de desembre el tancament s’avançarà a les 19h i el dia 5 de gener de vesprada l’exposició romandrà tancada. En finalitzar l’exposició es sortejaran 10 packs de Playmobil entre totes i tots els xiquets que hagen realitzat la visita i s’hagen inscrit al concurs.

«Aquesta exposició és interessant tant per a la gent jove com per als adults, i serà un dels grans atractius d’aquest Nadal. La temàtica escollida es veu potenciada pel magnífic espai on està ubicada i pretenem que Xàtiva estiga viva en Nadal i que els veïns i veïnes no sols de Xàtiva, sinó també de la Costera i de la resta de la província i la Comunitat, ens visiten en aquestes dates», ha puntualitzat Roger Cerdà.