Homenatge als Maulets pel 25 d’abril

A les 12:30 tindrà lloc l’acte institucional junt al monument i des de les 11:30 hores està prevista la desfilada dels Micalets de València i la Dansà popular

Xàtiva celebrarà aquest dissabte 22 d’abril el tradicional homenatge als maulets junt a la pedra erigida com a monument per la seua heroica defensa de la ciutat l’any 1707, davant l’avanç de les tropes borbòniques just després de la Batalla d’Almansa que va tindre lloc el 25 d’abril d’aquell mateix any.

A les 12:30 hores està previst l’acte institucional a la plaça Sant Francesc, on es realitzaran els parlaments en els quals intervindran  els Micalets de València i l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, i s’efectuarà també la lectura del manifest, que aquest any correrà a càrrec de Mar Juan Tortosa. Posteriorment es procedirà l’ofrena d’una corona de llorer junt al monument als Maulets.

En l’acte també participaran el Grup de Danses Socarrel i la Muixeranga de Xàtiva, els quals intervindran amb el ball d’un bolero vell i de la construcció d’un castell, respectivament. A més a més, des de les 11:30 hores i amb eixida des de la Casa de Cultura, està prevista la desfilada dels Micalets fins la plaça Sant Francesc i la tradicional Dansà popular.

En la jornada també es comptarà amb la participació de la Colla la Socarrà, i col·laboren entitats com ara el Consell de la Joventut de Xàtiva, la Federació d’Escoles en Valencià – La Costera, Acció Cultural del País Valencià i STEPV- Intersindical Valenciana.