Gran exposició antològica d’Artur Heras

Sura com el desig i el destí en la memòria és el títol de la gran exposició antològica d’Artur Heras, que recollirà 50 anys de producció artística del pintor xativí. Es tracta, sens dubte, d’una de les exposicions més destacades de les que s’han presentant a Xàtiva els darrers anys. Tota una fita cultural que ocuparà el Museu de Belles Arts de la Casa de l’Ensenyança, la capella de l’Hospital Reial, el convent de Sant Domènec i el Palau de l’Ardiaca, del 29 de març al 29 de maig de 2019.

Algun d’aquests espais, com ara el Palau de l’Ardiaca i la Capella de l’Assumpció a l’Hospital, s’estrenen com a espais expositius per a l’ocasió. La mostra, en què l’artista ha treballat durant 15 mesos, presentarà unes quantes peces inèdites i representarà d’alguna manera un homenatge de la ciutat al seu artista.

Cadascun dels espais, tots ells ben representatius del patrimoni cultural xativí, recollirà una conjunt d’obres agrupades sota una temàtica. La Casa de l’Ensenyança acollirà Origen, amb peces al·lusives al paisatge i paisanatge d’aquella ciutat de fa 50 anys, on s’inclouen referències als inicis del pintor pels voltants del carrer de les Ànimes, on va nàixer el 1945. Al convent de Sant Domènec es mostrarà Memòria, un recull d’obres de gran format que repassen imatges recurrents de la seua llarga trajectòria. La capella de l’Assumpció es transformarà en un homenatge a Alfons Roig, mestre i amic de l’artista, amb la mostra l’Amic. Per últim el Palau de l’Ardiaca, definit per Heras com un budell de la ciutat que ningú sap que hi està, albergarà la mostra RibHeras, un tribut d’un artista xativí a un altre com és Josep de Ribera l’Espanyoleto.

La mostra antològica d’Artur Heras ha comptat amb el suport de la presidència de la Generalitat. El comissari n’és Toni Martínez i catàleg de l’exposició compta amb un text de l’escriptor socarrat Toni Cucarella.

HORARI: De dimarts a diumenge, de 10.00 a 14.00 hores. També dissabte vesprada, de 16.00 a 18.00 hores.

HORARI ESPECIAL SETMANA SANTA: Els dies 19, 20, 21, 22, 26, 27, 28 i 29 d’abril, tindran un horari d’apertura de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores.