Firall, primera Fira de l’All Tendre de Xàtiva

Divendres 29 – Dissabte 29 d’abril

L’all tendre és el cultiu per excel·lència de l’horta de Xàtiva. La ciutat, que continua sent la principal productora i exportadora d’aquesta exquisidesa de la gastronomia local, dedica el 30% dels cultius a l’hortalissa. Amb l’objectiu de promocionar aquest producte l’Ajuntament de Xàtiva organitza Firall, la primera Fira de l’All Tendre.

La Fira tindrà lloc els dies 29 i 30 d’abril. El divendres 29 s’inaugura amb una conferència sobre l’all tendre a Xàtiva, de l’historiador Robert Martínez. També s’estrenarà una exposició de fotografia. El dissabte 30 la jornada comença de matí a l’Albereda, amb un mercat de productors agrícoles i artesans i la tapa de l’all tendre. Durant tot el dia hi haurà diferents activitats.

L’Ajuntament de Xàtiva treballa per impulsar l’indicador geogràfic protegit per la varietat autòctona de l’all tendre, que pose en valor la singularitat d’aquest producte. Així mateix, ha formulat una petició als restaurants de la localitat per tal que incloguen l’all tendre entre els ingredients dels seus menús.