La Fira d’Agost Xàtiva 2018, la gran atracció de l’estiu

Tot està preparat per l’esdeveniment central de l’estiu xativí i de la comarca de la Costera: la Fira d’Agost Xàtiva 2018. Cinc dies intensos i plens d’activitat, del 15 al 20 d’agost, que es converteixen en una ocasió especial de visitar la ciutat. En conjunt la Fira comprèn un programa amb més de cent actes d’allò més variat, que tindrà lloc en diferents espais. A banda de les espectaculars nits d’inauguració i de cloenda, la música, el teatre, l’animació al carrer, els espectacles dirigits al públic familiar, l’esport, etc., seran els protagonistes. No faltaran a la cita anual els grans clàssics de la Fira; la Nit d’Albaes, el Trofeu de Motociclisme en circuit urbà, l’exhibició de bestiar i les tradicionals parades comercials que ompliran l’Albereda Jaume I.

Tota la informació relativa a la Fira es concentra en la web http://www.firaxativa.com. Una completa guia d’activitats en què cada esdeveniment compta amb una pàgina pròpia personalitzada, amb el seu contingut detallat, l’horari exacte, la ubicació en el mapa de la ciutat i les condicions d’accés. Inclou també la informació pràctica pels visitants, com un mapa virtual de la ciutat amb la ubicació de tots els punts d’interès: espais escènics, serveis públics, punts d’informació, àrees de descans, policia local i protecció civil.

D’entre les novetats d’enguany destaca el nou espai multimèdia destinat a la gent més jove, on es celebraran competicions de videojocs i que estarà ubicat a la plaça d’Espanya. Pel que fa a la resta del programa, es mantenen els espais habituals de la festa gran de Xàtiva, que espera superar els 200.000 visitants de l’any passat.

La Fira de Xàtiva se celebra des de 1250, per privilegi de Jaume I. Es considera una de les més antigues de l’estat espanyol. Des de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament es continua amb la campanya #NoésNo, que estarà present durant tota la Fira, amb l’objectiu d’evitar les agressions sexistes i promoure les relacions lliures, respectuoses i igualitàries.