Nits a la Fresca 2020

Presentació de la VI edició del festival Nits a la fresca 2020 de Xàtiva, que aquest any ha ampliat la seua programació respecte als anteriors anys.

La programació habitual consistia en un parell de cines d’estiu i alguns concerts de les Societats Musicals de la ciutat, però aquest any, amb la suspensió de la Fira i de les Nits al Castell, s’ha decidit ampliar la programació fins al proper mes d’agost.

Espais

L’edició d’aquest any 2020 no se celebrarà als carrers i places de la ciutat, com venia sent habitual, degut a les indicacions i les mesures sanitàries a adoptar per a previndre la pandèmia de la Covid-19. Per a tal fi s’han adaptat el jardí del Palasiet i el jardí de la Pau, dos recintes que poden complir tots els requisits. Són dos espais a l’aire lliure però tancats, que permeten un control de l’aforament i de l’accés, respectant les mesures d’higiene. En els dies d’actuació hi haurà un control d’accés a l’entrada, en el que es prendrà la temperatura als assistents, a més de controlar l’ús de la mascareta i l’aplicació de gel hidroalcohòlic.

Concerts

Pel que fa a la programació, una de les cites més significatives serà l’actuació del cantautor xativí Feliu Ventura, que el dissabte 8 d’agost presentarà el seu últim disc «Convocatòria» al Jardí de la Pau, si bé el festival començarà el proper divendres 10 de juliol -també al Jardí de la Pau- amb altre concert amb segell local en el que participaran Pep Gimeno Botifarra, Pau Chàfer i Òscar Vila, tractant-se de la primera actuació que realitzen conjuntament després de la pandèmia. El dia 18 de juliol serà el torn del concert Ensembles de la Banda simfònica de la Música Nova, al jardí del Palasiet, i el 24 de juliol actuarà la Primitiva Setabense al Jardí de la Pau. Els concerts seguiran el 31 de juliol (Big Band de la Nova al Jardí del Palasiet) i el 7 d’agost (l’Orquestra Jove de la Vella al Palasiet).

Cinema d’estiu

Pel que fa al cinema d’estiu, el Jardí del Palasiet acollirà pel·lícules els dies 23 de juliol (Lo nunca visto) i 13 d’agost (El gran dictador), mentre que les projeccions al jardí de la Pau tindran lloc el 30 de juliol (Ha nacido una estrella)i el 6 d’agost (Bohemian Rhapsody).

Seran un total de huit concerts i quatre cinemes d’estiu, però està previst que la programació s’amplie durant el mes d’agost amb un concert per a gent jove i altre per a gent més gran, i amb dues propostes familiars.

Entrades

Totes les activitats seran gratuïtes, però amb un aforament limitat d’entre 180 i 200 persones amb butaques pre-assignades i amb inici a les 22:30 hores, amb diferents hores d’accés per a evitar les aglomeracions. Les entrades es podran adquirir una setmana abans de cada l’actuació, a la Casa de Cultura de Xàtiva, i serà necessari que les persones òmpliguen un full amb el seu nom, cognoms i telèfon per tal de poder ser identificades en cas de produir-se un rebrot del virus. Aquestes dades s’eliminaran quinze dies després de l’actuació en qüestió.

programa nits a la fresca 2020

Més informació