Xàtiva en Falles, tradició i cultura

Estem a les portes d’una de les festes més importants de Xàtiva; les Falles 2019. Molt prompte els monuments fallers tenyiran de color les places i els carrers de la ciutat.

Les Falles de Xàtiva amb més de 150 anys d’història, són considerades Festes d’interés turístic autonòmic i van ser declarades patrimoni Immaterial de la Humanitat por la UNESCO l’any 2016.

La setmana Fallera concentra un exuberant programa festiu, que té el seu punt de partida la nit del 15 de març amb La Plantà. Eixa nit es planten a Xàtiva, 19 monuments, un por cada comissió fallera, amb els seus corresponents monuments infantils. Després de la Plantá comença oficialment la festa, seran cinc dies plagats d’actes organitzats per la Junta Local Fallera i que pots consultar ací: Programa actes Falles Xàtiva 2019

Cal destacar que enguany s’estrena un nou acte faller. Es tracta de la Romeria de pujada de a Sant Josep. Un esdeveniment promogut por el Gremi de Fusters i por la Junta Local Fallera amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva que tindrà lloc el diumenge 10 de març. Serà un acte obert i festiu on participaran les falleres majors de Xàtiva, Laura Martí i Carmen Pavía, els presidents i falleres majors de les 19 comissions de la ciutat, la Societat Musical Primitiva Xativina, l’Escola de Danses i la Muixeranga de Xàtiva.

A les portes de la primavera i amb l’arribada del bon temps, les Falles de Xàtiva son una esplèndid moment per a visitar Xàtiva i sentir l’alegria que inunda tots els racons de la ciutat.