Exposicions i activitats del Dia del Llibre centren l’agenda d’abril

Sis exposicions i les celebracions al voltant del dia del llibre coparan l’activitat cultural de Xàtiva durant el mes d’abril.
Destaquen la presentació dels guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Xàtiva 2019 i l’acte institucional del 25 d’abril d’homenatge als Maulets.

Durant el mes d’abril els diferents espais culturals de Xàtiva albergaran una quinzena d’activitats culturals entre exposicions, presentacions de llibres i cursos.

Destaca la commemoració del 25 d’abril, amb l’homenatge als Maulets, que per segon any consecutiu no es podrà desenvolupar amb normalitat com a conseqüència de la pandèmia. Està prevista l’ofrena d’una corona de llorer a la pedra dels Maulets i el llançament d’un vídeo institucional. El vídeo es podrà veure a les plataformes digitals de l’Ajuntament.

Quant a les presentació de llibres, el 15 d’abril, a les 19 hores, està prevista la presentació del llibre «Fascismo mainstream» amb el seu autor Carles Senso. El 16 d’abril, a les 19 hores, es presentarà el llibre «Republicans i republicanes a la pressió de Xàtiva», amb la conferència del seu autor, Rafa Buforn i Valero. Ambdues cites seran al Saló d’Actes de la Casa de Cultura.

Altrament, el 21 d’abril a les 16 hores hi haurà un curs de renovació de plaguicides, i el dia 30 d’abril a les 19 hores es realitzarà un acte d’homenatge als mestres i professors jubilats, al qual s’accedirà amb invitació.

Exposicions

Pel que fa a les exposicions programades, a partir del 15 d’abril es podrà visitar a la sala entresòl de la Casa de Cultura la mostra «Casitas de Xàtiva según Juan Ignacio», a càrrec de Juan Ignacio Barbieri (fins a l’1 de maig).

Del 22 d’abril al 8 de maig es podrà gaudir del 65 Saló Internacional de Fotografia «Ciutat de Xàtiva» a la sala de la primera planta. L’acte de lliurament de premis serà el dia 23, a les 20 hores, al saló d’actes). També del 28 d’abril, i fins al 15 de maig, la sala de les columnes albergarà l’exposició fotogràfica «Obrint portes» d’Antoni Marzal.

A més a més, a la Casa de Cultura continuen obertes:

* Mostra «Passió Christi. Dioramas de la pasión» (sala entresòl, fins al 10 d’abril).
* Exposició col·lectiva «Recordant a Pilar Grau» (primera planta, fins al 17 d’abril).
* Mostra de fotografies de Setmana Santa (sala de les columnes, fins al 24 d’abril).

Actes pel dia del llibre

Cal recordar que el 23 d’abril es commemora el Dia Internacional del Llibre i l’Ajuntament de Xàtiva ha programat tota una sèrie d’activitats.

El dia 22 d’abril, a les 18 hores, es podrà gaudir al pati de la Casa de Cultura de l’espectacle «On estan els mostres?» a càrrec de la companyia Disparatario. Les places són limitades i cal recollir les invitacions a la Biblioteca municipal. Altrament, el dia 24 al migdia, al pati de la Casa de Cultura, es presentarà el llibre «Curts de la guerra civil 2», amb l’autor, Paco Martínez.

A més, el 23 d’abril, a les 19 hores, tindrà lloc la presentació dels llibres guanyadors de la XXXV edició dels Premis Literaris Ciutat de Xàtiva 2019. Imma López (Llanera de Ranes) va ser la guanyadora del premi de poesia Ibn Hazm amb la seua obra «Veus». Vicente Gabriel Pascual (Llosa de Ranes) va aconseguir el premi d’sssaig Carlos Sarthou pel treball «El convent de Sant Francesc de Xàtiva. Arquitectura, patrimoni i societat». El guanyador del premi de narrativa Blai Bellver va ser el mallorquí Miquel Àngel Vidal amb l’obra «El mètode de composició».

Recordeu que les places són limitades i les invitacions es podran recollir a la Casa de Cultura. En finalitzar l’acte es repartiran exemplars dels llibres guanyadors als assistents per a que puguen ser signats pels autors.

Consulta l’agenda

Més notícies de l’Ajuntament de Xàtiva