El programa de la Setmana Santa de Xàtiva 2018

Sense temps pràcticament de recuperació després de la setmana fallera arriba la Setmana Santa de Xàtiva 2018. Una celebració d’evident interès per als visitants, que cada any s’apropen en gran nombre a la capital de la Costera, declarada fa un parell d’anys Festa d’Interès Turístic Provincial. Un títol que atorga l’Agència Valenciana de Turisme, que reconeix la singularitat i valors culturals i patrimonials de la Setmana Santa xativina i premia l’esforç i dedicació de les confraries de la ciutat.

El programa d’actes compta amb nombroses processons durant els dies centrals de la celebració més important de l’any litúrgic cristià, organitzades per les diferents confraries:

  • El dia 24, dissabte, es fa la tradicional crida de la joventut cap a la Setmana Santa: la tamborada, amb la participació de totes les bandes de tambors i timbals de les confraries.
  • L’endemà és Diumenge de Rams; al matí té lloc la solemne Processó de les Palmes, amb la coneguda imatge de la burreta.
  • El Dimecres Sant a la mitjanit, enfront de l’església de Sant Francesc, hi haurà una de les processons més conegudes: la de les Cortesies o l’Encontre.
  • El Dijous Sant, des de les 20.00, la processó de la Penitència, que farà la volta general de la ciutat.
  • El Divendres Sant, des de les 18.30, la processó general del Sant Soterrar. Eixirà de la Col·legiata de Santa Maria.

Els actes es clouen el Diumenge de Resurrecció, amb la processó de diferents imatges. El programa complet es pot consultar a la web de la Germandat de Confraries, amb tots els horaris i itineraris de les processons.