El Museu de l’Almodí estrena la planta dedicada a la ceràmica

El Museu de l’Almodí ha inaugurat l’exposició de ceràmica que, de manera permanent, podrà visitar-se a la segona planta de l’edifici. L’exposició compta amb peces que van des del segle XVII fins al XX, totes elles provinents de palaus, domicilis o d’excavacions arqueològiques realitzades al centre històric. La mostra s’enriqueix amb documentació històrica de la ceràmica a Xàtiva, necessària per poder tindre una visió més àmplia de la seua importància a la ciutat, que ja es recollia al Llibre del Repartiment de Jaume I.

Amb la incorporació de la ceràmica el Museu de l’Almodí reforça el seu projecte museístic, d’acord amb la importància que té l’edifici des d’un punt de vista històric, artístic i cultural. Cal recordar que fa uns anys bona part de les peces que contenia l’Almodí van ser traslladades al Museu de Belles Arts de la Casa de l’Ensenyança.

La sala central de la planta es dedicarà a exposicions temporals, que comencen amb una col·lecció dedicada al teixit i la ceràmica, amb algunes peces rellevants com un frontal d’altar del segle XVII procedent de Barcelona, que mostra un dels episodis de la vida de Sant Francesc Xavier.

La comissària de l’exposició, Mercedes González, recorda també que el fet de de dotar a Xàtiva d’un espai museístic dedicat a la ceràmica serveix també per honrar la memòria de la família Disdier, principal promotora de la taulelleria valenciana i nascuda a la capital de la Costera.