El Castell de Xàtiva reobri les portes l’1 d’abril amb moltes activitats

El Castell reobri les portes l’1 d’abril i s’ha preparat una programació cultural sobre els oficis d’artesania en perill d’extinció. Totes aquestes activitats formaran part de la visita a la fortalesa, on el públic podrà descobrir oficis antics i artesans mitjançant exhibicions i tallers. Altrament, la sala dels escuts acollirà d’una exposició d’oficis d’artesania en perill d’extinció amb un gran atractiu, ja que es podrà veure l’espardenya d’espart més gran del món, la qual mesura uns 6 metres.

Activitats

Aquesta és la programació d’abril:

programació viu amb el castell xàtiva

Tal com s’hi indica, les exhibicions de tallers i oficis es duran a terme els caps de setmana, d’11 a 13 i de 16 a 18 hores, a la replaça de l’Escalinata dels canons.

Reobertura

En relació amb la reobertura del conjunt monumental, cal destacar que la venda d’entrades serà exclusivament online, reservant-se tan sols un 10% del total per a venda en taquilla, i tan sols es vendran 150 entrades a cada hora per tal de poder controlar l’aforament al recinte i complir amb les mesures sanitàries i de seguretat establertes per la pandèmia. És per això que el màxim de visitants que tindrà diàriament el castell és de 1.300 persones.

Els visitants podran gaudir de les millores fetes en els serveis i el paisatgisme de la fortalesa i el seu entorn. Quant als serveis de transport i d’accés al Castell de diumenges i festius, el tren turístic i el bus llançadora funcionaran durant tot el dia.

Una altra novetat és l’ampliació dels horaris de visita del Castell. En concret, aquest mes d’abril s’obrirà de 10 a 20 hores ininterrompudament.

Pel que fa als preus de la visita, l’entrada general serà de 6 euros, la reduïda de 4 euros i gratuïta per als menors de 8 anys. Totes les tarifes inclouen també l’entrada als museus municipals de Belles Arts i de l’Almodí. Els veïns i les veïnes de Xàtiva podran entrar al Castell gratuïtament amb el carnet de la Biblioteca municipal.

Finalment, recordem que és necessari adquirir prèviament les entrades a través de la web de Xàtiva Turisme.

Més informació de l’Ajuntament de Xàtiva