El Betlem monumental de Xàtiva, la gran atracció del Nadal

Ja està tot llest per a l’obertura del Betlem monumental. Serà dissabte que ve 15 de desembre a les 19:00 hores. En aquesta edició s’ha preparat una festa d’inauguració que començarà a les 18:00 hores en la Plaça de la Bassa amb una cercavila a càrrec de la Batucada Rytmus i l’home dels Nassos. La festa continuarà a les 19:00 hores en L’Albereda amb el concert de Canta Canalla.

El Betlem de Xàtiva és un atractiu turístic que tots els anys atrau a milers de persones. Famílies de tota la província s’acosten a la capital de La Costera a gaudir amb els xiquets del considerat el  betlem més gran d’Espanya amb els seus 1.600m2 i que recrea la vida d’un xicotet poble.

En la visita, que com tots els anys és gratuïta, ens trobem amb elements com ara animals vius, un mercat, horts reals amb fruites i verdures, cases d’artesans representant oficis tradicionals, un llac d’uns 250m², fonts amb aigua corrent, un pont o un molí.
El Betlem es una creació basada en el reciclatge i l’aprofitament de materials en desús, la majoria dels quals són donacions de veïns i veïnes de Xàtiva i on ha treballat intensament la brigada municipal de Parcs i Jardins desenvolupant la seua creativitat per a aprofitar tots els materials que tenen al seu abast.

Des de l’any passat no existeix pràcticament barrera alguna que impedisca el recorregut a persones amb mobilitat reduïda i és possible visitar-ho en cadires de rodes o carros portabebès. Enguany el Betlem Monumental estarà obert al públic des del dia 16 de desembre fins al 6 de gener en horari de 10 a 22 hores i amb accés gratuït.