Capella de Ministrers presentaran el seu nou CD dedicat a Lucrecia de Borja

Amb motiu de la commemoració de l’aniversari de la mort de Lucrecia Borja i dins de l’activitats de Territori Borja, l’Ajuntament de Xàtiva organitza dos concerts en el Real Convent de Santa Clara a càrrec de Carles Magraner i la Capella de Ministrers, els proxims 28 d’abril i 19 de maig.

En el concert del diumenge 28 d’abril Carles Magraner i Capella de Ministrers presentaran el seu nou CD titulat LUCRETIA entre la història, el mite i la llegenda. Un homenatge musical a Lucrecia Borja (1480-1519) filla del Papa Alexandre VI. El programa de concert es basa en la música en temps de Lucrecia, on es mostra la seua humanitat, d’aquesta manera en el concert es viu en primera persona la fascinació de les corts renaixentistes italianes. Des de la seua creació en 1987, Capella de Ministrers, sota la direcció de Carles Magraner ha desenvolupat una important tasca a favor del patrimoni musical espanyol des del medievo fins al segle XIX.

Ni Lucrecia Borja ni cap dels membres femenins de la noblesa de la seua època va comptar mai amb una capella musical, a diferència dels seus respectius marits. No obstant això una part del seu pressupost domèstic anava destinat al manteniment de sonadores d’instruments de corda, alguns sonadors i molt important, un mestre de dansa. Si estar al corrent dels últims balls de moda era qüestió socialment imprescindible, també ho era l’organització de vetlades musicals comptant amb un grup instrumental de moda, integrat por llaüts o violes, instrument que sembla va tindre el seu origen a València a mitjan segle XV des d’on va passar a Itàlia. Sobre els gustos musicals de Lucrecia res se sap, però si del seu marit Alfonso d’Este, que tal vegada en homenatge a la seua nova esposa va estar al capdavant d’un conjunt de sis violes en els festejos del seu casament, que en part es reflecteixen en el programa de Capella de Ministrers.

La gestió d’invitacions es realitzarà des de l’oficina de turisme, a causa de les reduïdes dimensiones del recinte, les places son limitades i es recomana recollir les entrades amb antelació.

Carles Magraner – Capella Misitrers
Presentació del disc Lucretia Borgia
Església del Reial Convent de Santa Clara
Diumenge 28 de abril – 12:00 hores
Diumenge 19 de maig – 12:00 hores