Convocatòria de la biennal dels premis literaris «Ciutat de Xàtiva»

L’Ajuntament de Xàtiva ha publicat les bases per a la convocatòria de la biennal dels premis literaris «Ciutat de Xàtiva», que s’atorgaran aquest any 2022 i que suposarà la seua XXXVI edició.

Com és habitual, el certamen comptarà amb tres premis: el premi de Narrativa Blai Bellver, dotat amb 9.000 euros; el premi de poesia Ibn Hazm amb un premi de 4.000 euros i el premi d’Assaig i Investigació Carlos Sarthou amb una suma de 4.000 euros per a la persona guanyadora.

Les obres presentades hauran de ser originals i inèdites, i no es podran presentar aquells autors i autores que hagen guanyat el premi en les cinc edicions anteriors. Els treballs hauran d’estar escrits en valencià i es podrà participar en una o diverses modalitats.

El termini d’admissió de les obres finalitzarà el diumenge 3 d’abril de 2022 a les 23:59 hores, i la participació s’ha de realitzar a través de la pàgina web www.mundoarti.com. S’acompanyarà una declaració formal en què es faça constar que l’obra és original i inèdita, que està lliure de qualsevol compromís d’edició i que no està pendent de resolució en cap altre concurs literari, així com una breu referència biogràfica de l’autor o autora.

L’Ajuntament de Xàtiva editarà les obres guanyadores i les publicarà conjuntament amb l’editorial Bromera en el cas dels concursos de narrativa i poesia. El jurat estarà conformat per personalitats de reconegut prestigi: tres en la modalitat narrativa, tres en poesia i dos en la modalitat d’assaig.

Les bases d’aquest concurs es poden consultar a la seu electrònica de l’Ajuntament de Xàtiva i a la pàgina web www.mundoarti.com.