Arrelats Folk Xàtiva al setembre

Arrelats Folk Xàtiva és un projecte cultural creat per l’Escola de Danses de Xàtiva l’any 2011. Les persones que formen el col·lectiu organitzen la Mostra i ho fan d’una manera completament altruista, amb l’objectiu de veure Xàtiva cada dia més cultural, més oberta, més emprenedora, més sensible, més coneguda per tot arreu i més digna. Arrelats Folk és un projecte de ciutat.
La programació d’aquesta sisena edició hi ha grans i interessants novetats.

Divendres 23 de setembre a les 20:30 h. en el Claustre del Museo L’Almodí un concert-classe magistral de Vanesa Muela, investigadora i recuperadora de sons tradicionals de tots els territoris, especialmente de Castella i Lleó.
Dissabte 24 de setembre en la Plaça Sant Francesc, Menuts arrelats durant tot el día desde les 11:30 h. fins les 19:30 h. el espectacle infantil Percutando a càrrec de l’acadèmia Ritmus, Jocs de Fusta per als mes menuts. Serà novetat les sessions de micro-teatre infantil, a càrrec de Teatre la Lluna, en un “espai màgic”, innovador, creat per l’Escola de Danses gràcies a la col·laboració de la dissenyadora/il·lustradora xativina Maria Benet. A les 22:00 h. l’actuació de Luar Na Lubre presentant el seu darrer disc “Extra Mundi“, grup gallec que fonamenta els seus treballs en les músiques d’arrels gallegues. Al concert participaran les colles de dolçaines i tabals La Socarrà de Xàtiva i La Degollà d’Alcoi.
Divendres 30 setembre A les 22:00 h. concert música d’arrel valenciana a cárrec de “Botifarra amb Pau Chàfer” que presenten a Xàtiva el treball titulat “A un home que ve del poble ningú fa baixar la cara“, que manté l’estil del cantaor de Xàtiva però amb arranjaments i interpretacions de Pau Chafer.
Dissabte 1 d’octubre des de les 11:30 h. i fins 20:00 h. juntament amb diversos micro-concerts de carrer, amb diferents propostes de música folk que s’oferiran al llarg de tot el dia, es comptarà amb la fira d’artesania i de productes de proximitat Firall que també s’adhereix a la proposta d’Arrelats Folk Xàtiva.