Activitats turístiques – Setmana Santa i Pasqua

Visites guiades al nimfeu, als banys àrabs, a l’exposició de Manuel Boix i activitats per al públic familiar complementen la intensa programació processional

Davant la previsió d’afluència de públic a la ciutat durant les vacances de Setmana Santa i Pasqua, l’Ajuntament de Xàtiva ha programat una sèrie d’activitats especials per a dinamitzar l’oferta turística de la ciutat. Entre els reclams previstos figura que tant els banys àrabs del carrer Argenteria, com el nimfeu romà del carrer Sariers tornaran a ser escenari de visites guiades.

L’exposició «La llum de l’art» de Manuel Boix, que s’inaugura demà a les 12 hores a Sant Domènec, ocuparà aquest convent, junt als museus de la Casa de l’Ensenyança, l’Almodí, Sant Agustí i la plaça de la Seu, també amb una sèrie de visites guiades programades. L’oferta complementa la intensa agenda d’actes litúrgics i processionals de la Setmana Santa xativina, la programació d’actes de la qual es pot consultar en les cartelleres de publicitat de l’Albereda i de l’estació de ferrocarril. La Setmana Santa xativina és festa d’interès turístic provincial.

Totes les visites guiades tenen un preu de 3 euros, amb eixida des de l’Oficina de Turisme. Es pot trobar més informació i comprar entrades a Xàtiva Turisme.

Els dies 6 i 8 d’abril s’oferiran visites guiades al nimfeu romà i als banys àrabs, d’11 a 13 hores.

Els dies 6 i 7 d’abril, per al públic familiar, hi ha prevista una activitat jocs malabars i tradicionals que tindrà lloc a l’Albereda Jaume I.

Els dies 8, 10 i 15 d’abril, es duran a terme les visites guiades a l’exposició «La llum de l’art» de Manuel Boix. El 8 i el 15, l’horari serà de 17 a 19 hores, mentre que les visites del dia 10 seran de matí, en horari d’11 a 13 hores.

El dia 13 d’abril, tornen les activitats per a públic familiar, en aquesta ocasió a la plaça Poetes Xativins (placeta de Telefònica). A partir de les 17:30 hores, l’acadèmia musical Rytmus organitzarà tallers i jocs per als més menuts de la casa.

Finalment, el dia 16 d’abril, a càrrec del tècnic de l’Arxiu Municipal de Xàtiva, Sergio Rubio, es durà a terme la «Ruta de la Memòria». D’11 a 13 hores es recorreran diversos monuments i altres indrets memorialístics de la ciutat.