Activitats turístiques d’octubre

L’Ajuntament de Xàtiva ha preparat una sèrie d’activitats turístiques durant tot el mes d’octubre, amb motiu del Dia Mundial del Turisme.

La programació d’activitats és molt variada i inclou cites gratuïtes organitzades per diferents col·lectius i associacions de la ciutat. També s’han programat visites guiades inclusives i accessibles i visites teatralitzades.

2 i 3 d’octubre

El dia 2 d’octubre tindrà lloc una actuació de danses a càrrec del grup de Danses Socarrel al Castell de Xàtiva (12h). De les 10 a les 19 hores es podrà visitar l’exposició d’aus autòctones a càrrec de Bosc Primigeni. I a les 16:30 hores es realitzarà una visita guiada (2 euros) sobre les muralles de Xàtiva i les portes de la ciutat, amb eixida des de la replaça de Sant Josep i finalització a l’Arxiu municipal.

El diumenge 3 es repetirà a les 10:30 hores la visita guiada a les muralles de Xàtiva i portes de la ciutat. A més, tindrà lloc una guia didàctica gratuïta per a xiquetes i xiquets de 6 a 12 anys al Castell. I a les 12 h, actuarà a la fortalesa el Cor Ciutat de Xàtiva. Destaquem que durant tot el diumenge el bus-llançadora al Castell serà gratuït.

Del 9 al 12 d’octubre

Les activitats continuaran durant el pont d’octubre, amb la ruta guiada «Jaume I» (9 i 10 d’octubre a les 10:30h) amb eixida des de l ‘Oficina de Turisme i preu de 2 euros.

La visita teatralitzada al Castell (amb accés amb entrada a la fortalesa) es podrà gaudir els dies 9 i 10 d’octubre (a les 11 h i a les 17 h) i el dia 12, a les 11h.

17 i 24 d’octubre

Les visites guiades continuaran el 17 d’octubre amb «Xàtiva medieval» i el 24 d’octubre amb «Xàtiva ciutat de les mil fonts». Ambdues a les 10:30 hores, amb eixida des de l’Oficina de Turisme i preu de 2 euros.

Del 30 d’octubre a l’1 de novembre

També seran protagonistes durant aquest mes d’octubre els Borja. Els dies 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre podreu gaudir d’una visita guiada amb eixida des de la plaça Sant Pere a les 10:30 hores sobre la «Ruta dels Borja». Inclou l’entrada a la Seu i una degustació de dolços tradicionals (preu 3 euros).

Els dies 30 i 31 d’octubre (19 h) i el dia 1 de novembre (12 h) tindrà lloc una visita teatralitzada sobre els Borja. Començarà a la Plaça Sant Pere i tindrà un preu de 2 euros.

Per últim, recordem que els aforaments són limitats i tota la informació i venda d’entrades es gestionarà a través de la pàgina web www.xativaturismo.com.

Segueix la informació municipal al Blog de l’Ajuntament de Xàtiva