Activitats de Nadal a Xàtiva

Més de mig centenar d’activitats ompliran els carrers de Xàtiva durant aquest Nadal

El dissabte 14 de desembre serà un dels dies més esperats del Nadal xativí, amb la inauguració del Betlem a grandària natural més gran d’Espanya. L’activitat començarà a les 18h amb una cercavila que anirà des de la Plaça la Bassa fins la l’Ajuntament. Hi participaran la batucada de Rytmus i animació de Teatre de la Lluna amb la participació de l’Home dels Nassos. A més, hi haurà un photocall, ambientació musical, roses gratuïtes per a tothom i alguna sorpresa.

Moltes de les activitats giraran al voltant d’aquest atractiu turístic de la ciutat, com l’organització d’un Mercat de Nadal a càrrec d’Adexa, des del mateix 14 de desembre fins al mes de gener. També hi haurà visites guiades al Betlem del 16 al 20 de desembre, destinades als escolars de la ciutat. Altrament hi haurà visites amb monitors i animació els dies 21, 24 i 25 de desembre i els dies 1 i 6 de gener.

El dia 21 de matí l’Escola de Danses oferirà Nadales Valencianes, i el diumenge 22 hi haurà un concert de nadales a càrrec dels alumnes del Mètode Suzuki. El dimarts 24 també hi haurà un concert de Nadal a càrrec de la Banda de Formació de la Primitiva Setabense, i el dissabte 28 el Coro Gospel de Xàtiva oferirà també un concert.

La Casa de Cultura albergarà un mercat de llibres antics editats per l’Ajuntament

Una de les principals novetats serà la posada en marxa d’un mercat d’exemplars antics editats per l’Ajuntament de Xàtiva, que es podrà trobar del 16 de desembre al 5 de gener a la Casa de Cultura. Els llibres es podran adquirir a preus populars, i els beneficis aniran a parar a les organitzacions i associacions benèfiques de Xàtiva.

Una altra de les principals novetats serà l’avançament del Concurs Nacional de composició de pasdobles fallers, organitzat per la Junta Local Fallera i la Societat Musical La Primitiva Setabense. Es realitzarà el diumenge 15 de desembre a les 18h al Gran Teatre de Xàtiva, amb entrades al preu de 5 euros.

La programació nadalenca també inclourà actuacions teatrals, concerts, activitats culturals, danses i activitats esportives. El diumenge 29 de desembre tindrà lloc la San Silvestre, i un dia abans, el 28 de desembre, hi ha programada una eixida a la neu per a visitar Javalambre.

Activitats al Gran Teatre

El Gran Teatre de Xàtiva concentrarà part important de l’activitat nadalenca. Dissabte 14 de desembre podreu gaudir de l’obra «Inestable» de la companyia Sutottos, amb entrades a 10 euros (8 euros amb descomptes). Divendres 20 es realitzarà el Concert extraordinari de Nadal del Conservatori Professional Lluís Milà (al preu de 5 euros) i dissabte 21 hi haurà un festival de Nadal a càrrec de la Banda Juvenil i alumnes de l’Escola de Música de la Primitiva Setabense.

El dia 22 de desembre no us perdeu l’encontre coral de Nadal , així com teatre-musical familiar el dia 26 amb l’obra «Pinocho: un musical para soñar». Dissabte 28 tindrà lloc el concert de valsos, marxes i polques, i el divendres 3 de gener es representarà teatre familiar i musical amb «Alícia al musical de les meravelles».

També es realitzaran activitats i es podran visitar exposicions a la Biblioteca, Sant Domènec, als museus de la ciutat i a la Casa de Cultura, on a més hi haurà concerts i audicions. El sopar de Cap d’Any tindrà lloc al pavelló Francisco Ballester.

Mercat medieval i Reis

La Plaça del Mercat i els carrers adjacents albergaran el tradicional Mercat Medieval, que tindrà lloc del 2 al 6 de gener, i que comptarà amb artesans, llocs de menjar, decoració i animacions.

La Gran Cavalcada dels Reis Mags discorrerà per l’Avinguda de Selgas i l’Albereda Jaume I, el dia 5 de gener a partir de les 19:30h. Abans, a les 16 hores, els Reis Mags d’Orient arribaran a la Plaça de la Seu, on hi ha programada una festa de benvinguda.

A més a més, els dies 3 i 4 de gener de 12 a 14 i de 17:30 a 19:30 hores, els emissaris Reials atendran a tots els xiquets i xiquetes junt al Betlem Monumental Xàtiva.

Gaudiu de les activitats de Nadal a Xàtiva! Consulteu l’agenda ací