Els actes de la Setmana Santa de Xàtiva

Arriba el mes d’abril, i amb ell els actes de la Setmana Santa de Xàtiva. Una celebració d’evident interès per als visitants, que l’any passat va ser declarada Festa d’Interès Turístic Provincial. Un títol que atorga l’Agència Valenciana de Turisme, que reconeix la singularitat i valors cultural i patrimonials de la Setmana Santa xativina i premia l’esforç i dedicació de les confraries de la ciutat.

El programa d’actes compta amb diferents processons durant els dies centrals de la celebració més important de l’any litúrgic cristià:

  • El Dimecres Sant a la mitjanit, enfront de l’església de Sant Francesc, hi haurà una de les processons més conegudes: la de les Cortesies o l’Encontre.
  • El Dijous Sant, des de les 20.00, la processó de la Penitència, que farà la volta general de la ciutat.
  • El Divendres Sant, des de les 18.30, la processó general del Sant Soterrar. Eixirà de la Col·legiata de Santa Maria.

Els actes es clouen el Diumenge de Resurrecció, amb la processó de diferents imatges. El programa complet es pot consultar a la web de la Germandat de Confraries. Com a novetat, enguany la Germandat ha llançat una APP gratuïta amb tota la informació sobre la Setmana Santa, disponible en dispositius Android i Iphone.