19a mitja marató de Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva ha acollit aquest divendres la presentació de la 19a edició de la Mitja Marató de Xàtiva, la qual tindrà lloc el proper diumenge 25 de febrer. L’acte ha comptat amb la presència del regidor d’Esports Vicent Lluch, el president del Club Ajos Xàtiva Francisco Julián Navarro Carmona i el vicepresident Gabi Navarro Carmona.

«Aquesta cursa és un referent a nivell de la Comunitat pel treball que es realitza des de l’organització, els voluntaris, els col·laboradors, el recorregut i l’acollida que de la ciutadania de Xàtiva. Des de l’Ajuntament és un plaer seguir col·laborant amb l’esport d’aquesta ciutat, perquè és un orgull tant el nivell com la dedicació que se li posa a aquesta prova», ha manifestat el regidor d’Esports Vicent Lluch.

La carrera s’iniciarà a les 10 del matí des de l’Albereda Jaume I, i realitzarà dos voltes al mateix recorregut. L’eixida anirà cap a l’Avinguda Selgas, buscant l’Avinguda Juan Francés on just abans de la redona es realitza un gir per tornar i buscar Acadèmic Maravall, Maulets, Plaça País Valencià i la llarga avinguda que comprén Gregorio Molina, Vicente Boix, Dos Molins, Abú Masaifa i Corts Valencianes, fins la redona de l’institut Lluís Simarro, on es realitza un canvi de sentit per a buscar el carrer la Reina. La volta transcorre a partir d’ahi pel nucli antic de la ciutat i passa per punts emblemàtics com ara la plaça la Bassa, plaça Sant Jaume, plaça Sant Jordi, Sant Domènec, plaça de la Seu, el Mercat, plaça Sant Pere i plaça Sant Francesc fins tornar a l’Albereda.

Fins al moment la xifra d’inscrits supera les 1.300 persones. Dels atletes inscrits a la prova, el 81,8% són homes pel 18,2% que són dones. Xàtiva és el municipi que aporta un major nombre de corredors amb 170, seguit per València amb 142. També aporten un gran nombre de corredors altres localitats com Gandia (80), Algemesí (51), Canals (27), L’Alcúdia (24), Alzira (20) o Oliva (17).

Respecte als clubs més nombrosos en quant a inscrits es troben la Vespa de Novetlè (47), club KM3 Xàtiva (37), Xufarunner Alboraia (37), Tortugues Algemesí (33), Club Atletisme Safor Teika (31), Runners Rio Turia (22) Club Atletisme Xàtiva (21), Ajos Xàtiva (21), Carcaixent (17) i C.C. El Garbí (17).

Pel que fa a les edats, pel moment es compta amb 502 persones en la categoria Veterà/na B (37,2%), seguit per 441 a Veterà/na A (33,5%), 220 a la categoria sènior (16,7%) i 152 a la categoria Veterà/na C (12,6%).

«Aquesta és una gran xifra d’inscrits tenint en compte el gran nombre de carreres que hi ha en aquestes dates. Esperem que isca un bon dia, perquè també serà bo per a la ciutat a nivell turístic ja que volta gent ve de fora», ha indicat el president del club Ajos Xàtiva Fco. Julián Navarro. En la mateixa línia s’ha expressat el vicepresident Gabi Navarro, qui ha indicat que «amb tot el treball desenvolupat esperem que siga un èxit col·lectiu tant per a l’esport com per a la promoció de Xàtiva, ja que a banda dels corredors vénen familiars i amics».

Pel que fa a la bossa del corredor, hi haurà una samarreta sense mànegues (groga per als homes i blanca per a les dones) i una tovallola, així com un talla-vents per a les persones voluntàries. Una vegada finalitzada la carrera, hi haurà vi per als dorsals acabats en 9, oli per als dorsals acabats en 4 i per a tots es comptarà amb regals com ara pasta de dents, plantes, bolis, blocs de notes, snacks, fruits secs, mel, taronges, botelles d’aigua, pots de coca-cola i cervesa, una invitació per a entrar al Castell de Xàtiva i un diploma acreditatiu amb els temps i fotografies gratuïtes durant la prova que es podran veure a la web d’inscripcions www.crono4sports.es.

Els dorsals es poden recollir en la Clínica Ascires el dijous de 16 a 20:30, el divendres de 12 a 14 i de 16 a 20:30 el dissabte de 10 a 19:30 de forma ininterrompuda; i el diumenge de 8 a 9:30 en el pati de la Casa de Cultura i la Biblioteca Municipal.